Gospodarstwo Rybackie Dadoń w Sianowie koło Koszalina było pierwszym gospodarstwem założonym przez Jarosława Dadonia. Powstało w 1989 roku. Ze względu na lokalizację
(przy głównej krajowej szosie), dojazd, współpracę z lokalnymi gospodarzami i społecznością, Sianów pozostaje naszą główną siedziba i miejscem, w którym mieści się zarząd firmy.
Tutaj też znajduje się przetwórnia i ‚kawiorownia’ gdzie odbywa się marginalna produkcja przetworów z naszej ryby. Dzięki przetwórni w ofercie firmy mamy filety, płaty, pstrąga patroszonego oraz nasze własne przetwory w słoiczkach tj. pstrąg ‚na surowo’, w zalewie octowej, w pomidorach, zupę rybną czy sezonowo, kawior z pstrąga. Wszystkie nasze produkty można zakupić w ilościach hurtowych ale również detalicznych.
Gospodarstwo Rybackie Dadoń w Sianowie koło Koszalina było pierwszym gospodarstwem założonym przez Jarosława Dadonia. Powstało w 1989 roku. Ze względu na lokalizację
(przy głównej krajowej szosie), dojazd, współpracę z lokalnymi gospodarzami i społecznością, Sianów pozostaje naszą główną siedziba i miejscem, w którym mieści się zarząd firmy.
Tutaj też znajduje się przetwórnia i ‚kawiorownia’ gdzie odbywa się marginalna produkcja przetworów z naszej ryby. Dzięki przetwórni w ofercie firmy mamy filety, płaty, pstrąga patroszonego oraz nasze własne przetwory w słoiczkach tj. pstrąg ‚na surowo’, w zalewie octowej, w pomidorach, zupę rybną czy sezonowo, kawior z pstrąga. Wszystkie nasze produkty można zakupić w ilościach hurtowych ale również detalicznych.
Gospodarstwo Rybackie Dadoń w Sianowie koło Koszalina było pierwszym gospodarstwem założonym przez Jarosława Dadonia. Powstało w 1989 roku. Ze względu na lokalizację
(przy głównej krajowej szosie), dojazd, współpracę z lokalnymi gospodarzami i społecznością, Sianów pozostaje naszą główną siedziba i miejscem, w którym mieści się zarząd firmy.
Tutaj też znajduje się przetwórnia i ‚kawiorownia’ gdzie odbywa się marginalna produkcja przetworów z naszej ryby. Dzięki przetwórni w ofercie firmy mamy filety, płaty, pstrąga patroszonego oraz nasze własne przetwory w słoiczkach tj. pstrąg ‚na surowo’, w zalewie octowej, w pomidorach, zupę rybną czy sezonowo, kawior z pstrąga. Wszystkie nasze produkty można zakupić w ilościach hurtowych ale również detalicznych.
Ośrodek Mokre od kilku lat może poszczycić się mianem enklawy. Oznacza to, ze zasilany jest wodą z rzeki, będącej w pierwszej klasie czystości. Pstrągi z tego ośrodka, pływają wiec w najczystszej wodzie. Pozwala nam to na hodowanie pstrąga od ikry aż do ryby hodowlanej. Ikrę pozyskujemy z własnych tarlaków. Tutaj właśnie znajduje się podchowalnia i wylęgarnia narybku.
Hodowla położona jest w woj. zachodniopomorskim w tzw. Puszczy Koszalińskiej. Obiekt zasilany jest rzeką Uniestą.
Gospodarstwo to, zasilane jest rzeką Grabowa. Tutaj odbywa się hodowla większych już pstrągów tęczowych, źródlanych, palli (alpejski) oraz ich krzyżówek.
Zaraz obok ośrodka „Mokre” znajduje się kolejne gospodarstwo – Szczeglino. Obiekt ten zasilany jest ciekiem wodnym Kościernica oraz woda źródlaną. Na terenie gospodarstwa położonego malowniczo, w lesie, na terenie Puszczy Koszalińskiej, znajdują się stawy pstrągowe i karpiowe. Na dzień dzisiejszy odbywa się tu hodowla pstrąga tęczowego oraz źródlanego.
Hodowla